Succesvolle eerste Sittard-Geleense beursvloer

De Beursvloer werd geopend met een slag op de gong door burgemeester Sjraar Cox. Wethouder Astrid Verblakt fungeerde als Beursmeester en de hoekmannen van de middag waren wethouders Ruud Guyt, Noël Lebens en Leon Geilen en door Anita Jansen, penningmeester van de Sittard-Geleense Uitdaging. De rol van de hoekmannen was het bemiddelen tussen de partijen om zo de matches tot stand te brengen. Elke match werd ‘verzilverd’ door de notaris Tim Gielens, nadat ze door de ‘rekenkamer’ waren voorzien van de maatschappelijke waarde van de betreffende match.

Aan deze eerste Beursvloer namen 34 bedrijven deel, variërend van verzekeraar tot ICT- en schoonmaakbedrijf maar ook bijvoorbeeld marketing en juridische adviseurs die aanboden om de maatschappelijke organisaties te helpen bij de vraagstukken op hun vakgebied. Samen zorgden zij voor 45 matches met een maatschappelijk economische waarde van €33.750. Met de matches die voorafgaand aan de beurs al waren gemaakt werd een totale maatschappelijke waarde van €41.750 gerealiseerd. Een mooi resultaat voor deze eerste editie!

Verenigingen, stichtingen of maatschappelijk betrokken bedrijven die willen deelnemen kijken voor meer informatie op: www.sittardgeleenseuitdaging.nl of bel: 06-41397168.