De Groene Ambitietank

Een inspirerende dag over duurzaamheid!

BSG organiseert samen met de Gemeente Sittard-Geleen, SLIMhuis, Parkmanagement Westelijke Mijnstreek en Hogeschool Zuyd een inspirerende dag over Duurzaam ondernemen. Is het pr-praat of een onmisbare winstmaker?

De Groene Ambitietank is relevant voor zowel ondernemers als overige geïnteresseerden in de regio. Het is de ontmoetings-spot waar je andere ondernemers, belangrijke stakeholders binnen de gemeente en de aanwezige vertegenwoordigers van de gemeente Sittard-Geleen ontmoet.

Door het bezoeken van de Groene Ambitietank heb je de mogelijkheid om kennis te delen, kennis te maken en jouw netwerk uit te breiden. Het is een dag van verblijven, verbinden en verdiepen. De Groene Ambitietank heeft een open karakter in de breedste zin van het woord. Samen laten we op deze dag zien dat duurzaamheid noodzakelijk, inspirerend en winstgevend is!

Voor meer info en wekelijkse updates over de sprekers: http://groeneambitietank.nl

Vooraf aanmelden is geen noodzaak maar het helpt ons om een beetje inzicht in het aantal verwachte bezoekers te krijgen. Dus als jij erbij bent, meld dan hier aan voor Groene Ambitietank >>

 

Walking Diner

De ondernemers achter de Sittard-Geleense Uitdaging, nodigen je van harte uit voor een uniek en gezellig netwerk-event met walking diner, veiling en meer, op dinsdag 14 november!

Wat mag je verwachten?
Op 14 november om 17:30 uur beginnen we op toplocatie, “De Vief Heringe“ aan de Molenweg 56 te Sittard, met een gezellige inloopborrel. Om 18:30 uur opent dagvoorzitter Wim Clerckx, het programma met een welkomstwoord. Het Walking Diner met heerlijke gerechten is de rode draad door de hele avond met volop gelegenheid tot netwerken. Als gastspreker hebben we de sympathieke Burgervader van Sittard-Geleen, Sjraar Cox, bereid gevonden. Tijdens de veiling gaan enkele unieke stukken onder de hamer zoals bijvoorbeeld een gesigneerd shirt van Tom Dumoulin. Rond 22:00 uur sluiten we een avond af die je zeker niet had willen missen!

Dat allemaal voor een all-in prijs van €45 per persoon. De opbrengst van deze leuke netwerkavond komt volledig ten goede aan de Sittard-Geleense Uitdaging zodat zij de match kunnen blijven maken tussen maatschappelijke organisaties en ondernemers!

Aanmelden
Het aantal toegangskaarten is beperkt dus meld je snel, maar uiterlijk voor 8 november, aan via deze link

Met maatschappelijk betrokken groet

namens,
de ondernemers achter
de Sittard-Geleense Uitdaging

 

Terugblik op de BSG zomer BBQ

Een leuke terugblik op onze Bruisend Samen Gezellige zomerbarbecue bij BSG lid Sligro Sittard

Top in beeld gebracht door de mensen van LoT. Levanto on Tour is een initiatief van LEVANTOgroep.

Je bedrijf positioneren om elke uitdaging aan te kunnen

Of je nu een startende of een ervaren ondernemer bent. Je bedrijf krijgt telkens weer te kampen met uitdagingen. Een nieuwe kans die zich voordoet, een groeistuip of juist een groeivertraging, een botsing op cultureel vlak in het buitenland, medewerkers die net iets anders doen dan jij wilt, enzovoort. Soms zijn het ware klappen die een bedrijf te verwerken krijgt. Een stevige basis is het fundament dat je nodig hebt om moeilijke uitdagingen te kunnen doorstaan. Die solide basis kun je in 3 stappen bereiken! Als je deze stappen hebt doorlopen is klip-en-klaar wat je in je bedrijf doet, hoe je dat doet, waar dat op de markt toe leidt en welke ambitie je hiermee gaat realiseren. Je bedrijf is als het ware in positie om de nieuwe uitdaging aan te gaan! Heb je interesse in het nemen van dergelijke stappen of wil je meer informatie?

Contact met honderden bedrijven die hulp zochten, ervaring in een bedrijf dat internationaal actief is en ervaring in een eigen bedrijf. Dit bracht Jean-Paul Urlings, eigenaar van het bedrijf BizzDom ertoe om te gaan nadenken wat al deze bedrijven nu vooral geholpen heeft. De conclusie kwam telkens op hetzelfde neer: een bedrijf kan niet goed doorontwikkelen als er geen solide basis aanwezig is. Zonder solide basis gaat een ondernemer bij cruciale beslissingen twijfelen. Deze twijfel straalt uit naar medewerkers en zakenpartners. Dit bevordert de samenwerking die voor het bedrijf cruciaal is niet. Het ontbreken van de solide basis leidt er vaak ook toe dat het bedrijf zich niet eenduidig op de markt presenteert. De ene keer is dit het belangrijkste aan je product of dienst, de andere keer dat. Laat staan dat het ontbreken van de solide basis duidelijkheid creëert over de ambitie van de ondernemer. Ondernemers die geen solide basis onder hun bedrijf hebben acteren vaak op basis van intuïtie. Die kan heel goed zijn, maar het maakt het voor de omgeving van de ondernemer (personeel, zakenpartners) minder duidelijk waar de ondernemer naartoe wilt, hoeveel potentie er in de onderneming zit.

Zo’n wankele basis leidt tot onduidelijkheid bij het personeel, bij afnemers van het product of de dienst en bij zakelijke partners. En dit staat de continuïteit van het bedrijf in de weg. Daarom ontwikkelde BizzDom een efficiënte aanpak om in 3 stappen tot een solide basis onder het bedrijf te komen. 3 Stappen met gebruik van handige formats, die gemakkelijk communiceerbaar zijn binnen en buiten het bedrijf. Dus geen pak papier dat in de bureaulade verdwijnt, maar 3 A4-tjes die voor iedereen snel inzicht geven in het bedrijf.

De 3 stappen zijn de volgende:

  1. Het business model: waarin fundamentele keuzes over je bedrijf worden gemaakt. Welke waarde lever je, voor wie en hoe lever je, wat doe je zelf en vooral niet zelf en hoe verdien je er geld mee?
  2. De strategie: in een format dat duidelijk maakt hoe je je bedrijf op de markt presenteert, wat je zo goed maakt, en welke ambitie (stip op de horizon) je hebt
  3. De roadmap: die voorkomt dat de ambitie uit de vorige stap luchtfietserij lijkt, maar concreet en realiseerbaar is binnen een bepaalde periode.

Als je deze stappen hebt doorlopen is klip-en-klaar wat je in je bedrijf doet, hoe je dat doet, waar dat op de markt toe leidt en welke ambitie je hiermee gaat realiseren. Het wordt voor de interne organisatie en voor zakenpartners zo helder en concreet, dat je niet meer om hulp gaat vragen. Nee, je vraagt ze of ze willen delen in je succes door met je samen te werken!

Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met Jean-Paul Urlings, 06-82009974, jpu@bizzdom.biz of met Monique van der Bruggen, 06-44070168, monique@roodplan.nl

Van sloop naar herbestemming

Thema avond ‘omgaan met leegstand; van sloop tot herbestemming’ door Zuyd Hogeschool. Leegstand en de herbestemming zullen in deze regio de komende jaren prominent onze aandacht vragen. Tegen deze achtergrond organiseert Zuyd Hogeschool op 16 mei 2017 een thema-avond; omgaan met leegstand; van sloop tot herbestemming.

Programma

  • Het programma van deze thema-avond ziet er als volgt uit
  • Joop van Duren, Lector Facility Management opent met een korte inleiding over de achtergronden van leegstand.
  • Peter Nieland, directeur Locatus Nederland geeft een inkijk in de Retail leegstand in het algemeen en de Parkstad situatie in het bijzonder. Ook gaat hij in op feiten en fabels over leegstand, waagt hij zich aan een voorspelling voor 2025. Hij sluit af met concrete tips m.b.t. `dealen met leegstand’.
  • Harold Janssen, architect van Satijn Plus, staat stil bij enkele regionale voorbeelden van kansrijke herbestemming van leegstaand publiek vastgoed. Wat maakt een herbestemmingsaanpak nu kansrijk?
  • Er wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden tot en met 1 mei 2017. De kosten voor deze thema-avond zijn €50,- voor externe bezoekers. Voor alumni Facility Management geldt een korting van €10,-.

Om u aan te melden stuurt u een e-mail naar facilitymanagement@zuyd.nl. Vermeld bij uw aanmelding de volgende gegevens:

Gegevens bedrijf:
Bedrijfsnaam
Factuuradres
Postcode
Plaats
Inkoopnummer (indien van toepassing)

Gegevens deelnemer:
(a.u.b. invullen voor elke deelnemer)

Voornaam
Achternaam
Functie
E-mailadres
Telefoonnummer
Alumnus Zuyd Facility Management                      ja/nee

Succesvolle eerste Sittard-Geleense beursvloer

De Beursvloer werd geopend met een slag op de gong door burgemeester Sjraar Cox. Wethouder Astrid Verblakt fungeerde als Beursmeester en de hoekmannen van de middag waren wethouders Ruud Guyt, Noël Lebens en Leon Geilen en door Anita Jansen, penningmeester van de Sittard-Geleense Uitdaging. De rol van de hoekmannen was het bemiddelen tussen de partijen om zo de matches tot stand te brengen. Elke match werd ‘verzilverd’ door de notaris Tim Gielens, nadat ze door de ‘rekenkamer’ waren voorzien van de maatschappelijke waarde van de betreffende match.

Aan deze eerste Beursvloer namen 34 bedrijven deel, variërend van verzekeraar tot ICT- en schoonmaakbedrijf maar ook bijvoorbeeld marketing en juridische adviseurs die aanboden om de maatschappelijke organisaties te helpen bij de vraagstukken op hun vakgebied. Samen zorgden zij voor 45 matches met een maatschappelijk economische waarde van €33.750. Met de matches die voorafgaand aan de beurs al waren gemaakt werd een totale maatschappelijke waarde van €41.750 gerealiseerd. Een mooi resultaat voor deze eerste editie!

Verenigingen, stichtingen of maatschappelijk betrokken bedrijven die willen deelnemen kijken voor meer informatie op: www.sittardgeleenseuitdaging.nl of bel: 06-41397168.

IEDEREEN WAS HET EENS!

(b)eetjes die we koppelen aan Bedrijvigheid en alles wat er mee te maken heeft leiden tot interessante gesprekstof.

Onze ‘bovenste beste burgemeester’ Sjraar Cox in gesprek met voorzitter Yvonne Salvino. Allerhande aspecten van zowel de gerealiseerde bedrijvigheid in het voorbije jaar alsook de bedrijvigheid met ambitie voor 2017 kwamen ter sprake. Het was zoals elk jaar Bruisend Samen Gezellig. En dat hoort ook zo bij onze vertrouwde ondernemers Nieuwjaarsreceptie in Sittard-Geleen.

Fijn dat u er was!
En als u er niet was… heeft u iets gemist 😉

Hartelijke groet,
Namens Bestuur BSG

Klik op de collage hieronder om alle foto’s te bekijken.

collage-NJR2017

Nieuwjaarsreceptie

nieuwjaars-header

Samen richting bepalen!

Donderdag 12 januari 2017 is het zover! Je bent er ook bij?

Samenwerken en co creatie staan meer dan ooit centraal in onze samenleving!
Ondernemers staan elke dag ‘aan de lat’ om onderscheidende resultaten neer te zetten. Inspiratie, vakmanschap, onderscheidende mate van dienstverlening, samenwerken én ondernemerschap is dát wat mensen maakt tot ondernemers.

Anno 2017 ben je als ondernemer op de hoogte waar je alle partners vindt om kansen te verzilveren in het ondernemersveld. Overheden, Onderwijs, Campussen en innovatieprogramma’s zijn namelijk je dagdagelijkse partners waarmee je sterk en met focus richting geeft aan je ondernemerschap. Elkaars taal spreken, met elkaar in gesprek. Dat is waar we richting aan geven in onze nieuwjaarsreceptie.

Yvonne Salvino, voorzitter van BSG, samen in gesprek met onze Burgemeester Sjraar Cox nemen ons allemaal weer eventjes mee langs het voorbije jaar en geven samen met anderen richting aan 2017!

Programma

17.30 uur – ontvangst met aperitief
18.10 uur – welkomstwoord door Rabobank Westelijke Mijnstreek
18.15 uur – richting aan 2017 door Yvonne, onze Burgemeester en gasten
18.45 uur – meet and greet, samen met lekker eten en drinken
20.30 uur – einde en weer veilig naar huis

Datum:     donderdag 12 januari 2017
Locatie:    Rabobank Westelijke Mijnstreek, Bergerweg 49  Sittard
Parkeren: gratis op parkeerplaats aan achterzijde van de bank

 

Bent u persoonlijk uitgenodigd dan mag u kosteloos één introducé meenemen. (Max. 2 personen per bedrijf. Voor extra kaarten zijn de kosten € 30,- p.p).Bent u nog geen lid maar wilt u dit nog voor de Nieuwjaarsreceptie worden? Kijk dan hier hoe u BSG lid kunt worden.

Save the date! Nieuwjaarsreceptie 2017

save-the-date-nieuwjaarsreceptie2017

Natuurlijk bent u er als BSG lid bij op donderdag 12 januari en zien we u graag om 17.30 uur op het hoofdkantoor van de Rabobank Westelijke Mijnstreek in Sittard. Zoals u gewend bent, drinken we graag een glaasje samen met u op de start van het nieuwe jaar en is er ook wat lekkers te eten voorzien.

De uitnodiging met het programma en de mogelijkheid om u aan te melden volgt binnenkort.

 

Hartelijke groet,
namens Bestuur BSG

 

PS
Nog geen BSG lid… maar wilt u nog wel voor de Nieuwjaarsreceptie lid worden?
Stuurt u een mail naar info@bsgweb.nl of bel naar 06-20300564

IMPULSZ 2016

161102-52

Uitdagende veranderingen!

Natuurlijk was u er bij woensdagavond. IMPULSZ 2016 in de Stadsschouwburg Sittard. En als u er niet bij was heeft u veel vitamines gemist 😉

Jan Rotmans als key-note spreker met hét verhaal over transitieverbindingen in onze regio en daarbuiten én hoe ‘duurzaamheids-vitamines’ daadwerkelijk toe te passen. Jeffrey Spalburg die als cabaretier de kernpunten vastpakte en ze ons daadwerkelijk met een scherpe en intense lach letterlijk en figuurlijk liet voelen. Het kinderkoor pakte iedereen bij de opening direct in en zorgde zo direct voor de verbinding met de Goede Doelen. Want kinderen en mogelijkheden creëren, daar draait het toch om?! Onze Burgemeester Sjraar Cox sprak de gasten toe met een ondernemend openingswoord. In de ‘spotlights’ deze avond Stichting Leergeld, Het Vergeten Kind en de Sittard-Geleense Uitdaging. Kortom een programma dat bruiste met al deze beklijvende vitamines.

Lions Ambt-Born, Lions Sittard-Geleen, ondernemersvereniging Bedrijven Sittard-Geleen, SLIMhuis en Paul ’t Lam bedanken iedereen die er was als gast samen met alle partijen en sponsoren – groot of klein – die ervoor gezorgd hebben dat IMPULSZ 2016 een bruisend succes was.

 

Klik hier voor een terugblik op IMPULSZ 2016

 

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Nieuws...