VRUCHTBARE SESSIE

FORTUNA SITTARD HOUDT VRUCHTBARE STRATEGISCHE SESSIE MET BSG

In juni vond in het Fortuna Sittard Stadion een strategische sessie plaats met de verschillende stakeholders van de club. Van medewerkers tot sponsoren en van supporters tot overheid en oud-bestuurders. Gisteren kreeg deze sessie een vervolg. Voorzitter Isitan Gün en commissaris Rick Gruijters van Fortuna Sittard leidden een uiterst vruchtbare workshop met zo’n vijfentwintig leden van Stichting Bedrijven Sittard-Geleen (BSG).

Doel van de workshop was om nieuwe projecten te definiëren en deze uit te diepen om zo de strategische programma’s van Fortuna Sittard verder vorm te kunnen geven. Deze programma’s dragen bij aan het behalen van de strategische doelen die de club zichzelf heeft gesteld. En dat is volgens Rick Gruijters prima gelukt: “We hebben tijdens de sessie in juni een grote stap gezet in het definiëren van strategische programma’s en in het bedenken en selecteren van projecten die daarbinnen passen met de diverse stakeholders. Deze keer wilden we specifiek gebruik maken van de creativiteit van de lokale ondernemers om nog meer projecten te bedenken die ons als club verder helpen. Het was niet alleen een leerzame workshop vol nieuwe inzichten voor Fortuna Sittard, maar ook nog eens erg leuk om het enthousiasme en de energie van de lokale ondernemers te ervaren. Daarvoor wil ik de BSG-leden nogmaals danken!”

BSG is dé belangenbehartiger voor ondernemers in de gemeente Sittard-Geleen.
Fortuna Sittard is één van de vele leden. De stichting vertegenwoordigt vele bedrijven die zich bevinden op de verschillende bedrijventerreinen in onze gemeente. BSG is op vele fronten actief voor haar leden en is een ondernemende en strategische gesprekspartner voor de lokale overheid. BSG-voorzitter Yvonne Salvino kijkt met veel plezier terug op de workshop. “Fortuna maakt als organisatie nog altijd flinke stappen. Ik vind het knap hoe ze daarbij het sportieve en economische aspect gescheiden weten te houden. Door een strategie te bepalen geef je richting aan je keuzes zonder je te laten leiden door emoties. Dat moeten wij als ondernemers ook voortdurend doen. Wat ik mooi vind om te zien is dat Fortuna draagvlak wil creëren in haar omgeving als het gaat om de keuzes die ze maken en zich daarin kwetsbaar durft op te stellen. Dat vereist lef! Onze deelname aan de strategische workshop is daarvan het levende bewijs. BSG heeft het als leerzaam, ook voor onszelf, en uiterst plezierig ervaren. En ik moet toegeven, zo’n stadion doet stiekem toch wel iets met je”.

Heeft uw netwerkorganisatie of ondernemersvereniging ook interesse in een workshop of lezing door één van onze bestuurders? Laat het ons dan snel weten via jiry.funke@fortunasittard.nl. Dan bespreken wij graag de mogelijkheden met u!